Böğürtlen kompostosu - Ежевичный компот
Böğürtlen - ежевика
Сообщений 1 страница 3 из 3
Поделиться12012-11-18 22:39:50
Поделиться22012-11-18 22:45:04
Böğürtlen Şurubu - Ежевичный сироп
Malzemeler
500 gr. olgun böğürtlen
5 çorba kaşığı şeker (isteğe göre artabilir)
Uygulama
Böğürtlen şurubu kaynatılmadığı için çok kısa sürede hazırlanabiliyor. Böğürtlenleri bir makarna süzgüsüne koyarak, el değmeden yıkamayı tercih ediyorum. Olgun böğürtlenler çabuk dağılıyor çünkü.
Derin bir kaba yıkanmış böğürtlenleri ve şekeri ilave ederek, el blenderi ile püre haline getiriyorum. Böğürtlenlerin çekirdekleri sert olduğu için, püreden bu çekirdekleri almam gerek.
Böğürtlen püresini tekrar makarna süzgüsüne alıp, altına bir kap koyarak, bir kaşık yardımı ile ezerek,pürenin alttaki kaba çekirdeksiz olarak aktarılmasını sağlıyorum.
Dondurucuya koyacaksam, hiç su ilave etmiyorum, dondurucu kabına boşaltıyorum.
Günlük meyve şurubu olarak hazırlayacaksam, istediğim ölçüde su ilave ederek ve tadını kontrol ederek buzdolabına kaldırıyorum.
Böğürtlenler ne kadar olgunsa, o kadar tatlı oluyor. Şeker miktarı bu nedenle sabit değil, bu biraz da sizin damak tadınıza kalmış.
Böğürtlen suyu ile sade maden suyunu bire bir oranında karıştırdığınızda ise harika bir meyveli içecek elde edebilirsiniz.
Böğürtlen şurubu, sadece bir meye suyu değil; bence sağlık ve mutluluk deposu
Поделиться32012-11-18 22:50:37
Boğürtlen Reçeli - Ежевичное варенье
Malzemeler:
1 kg böğürtlen
1 kg toz şeker
1 limon suyu veya 2 yeşil mercimek büyüklüğünde limon tuzu
Видео ЗДЕСЬ